Handboek voor virtuele evenementen

Wil je een virtueel evenement organiseren? Hier komen andere zaken bij kijken dan bij een fysiek evenement. Download ons handboek en laat je inspireren en motiveren door een gericht stappenplan en tips voor het opzetten en plannen van een virtueel evenement.

Download het handboek

Klaar voor je eerste virtuele evenement?

5 stappen naar jouw virtuele evenement

In het handboek omschrijven we 5 stappen. We brengen je mee naar de basis van event management voor een goede mind-set bij de start van de organisatie. We bespreken daarna het budget, presentatie technieken, sponsorschap en de techniek die hier bij komt kijken.

 

Stap 1: Terug naar de basis

Er zijn meer overeenkomsten tussen een fysiek en virtueel evenement dan verschillen. Het doel, mensen bij elkaar brengen, blijft ongewijzigd. Het verschil zit voornamelijk in de ervaring van de deelnemer. De situatie en omgeving zijn anders. Dit is niet perse negatief, maar vereist wel een andere aanpak. Creativiteit is hier key.

Stap 2: Budget

Bij een virtueel evenement komen sommige kosten te vervallen, maar er komen ook kosten bij. Wij geven je een raming van de verwachtte kosten die komen kijken bij technische must-haves.

Stap 3: Verbinding van begin tot einde

Hoe zorg je nou voor een een goede verbinding tijdens je evenement? Waar je moet aan denken als je start met presenteren? We geven tips voor de presentator en de organisator om ervoor te zorgen dat de aandacht van de deelnemer niet weg valt.

Stap 4: Sponsoren bij virtuele evenementen

Online brengt meer mogelijkheden voor sponsoren. Wat zijn de voordelen voor sponsoren en welke types zijn er? Wij geven praktische voorbeelden.

Stap 5: Techniek

Het succes van je virtuele evenement hangt af van de techniek die je gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden die passen bij jouw budget. Door verschillende vragen te beantwoorden weet je precies wat je nodig hebt.

Thuiswerken (2)

Event Streaming

Lees meer

aanmelder-oplossingen

Online event platform

Lees meer

scan-badge-banner

Meer praktische tips

Lees meer

Meer weten over virtuele evenementen

Meer weten over virtuele evenementen en de oplossingen van aanmelder.nl? Neem contact met ons op

Contact